MIT üzen a világűr? – Csillagászati megfigyelés a KETER kupolából 7-13. évfolyamos diákoknak és kísérőiknek

MIT üzen a világűr? – Csillagászati megfigyelés a KETER kupolából 7-13. évfolyamos diákoknak és kísérőiknek

Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabor KETER kupolája 2024. szeptember 10-11-én megnyílik a csillagászat iránt érdeklődő 7-13. évfolyamos diákok, szüleik, nagyszüleik és tanáraik előtt. 19 és 22 óra között várjuk az érdeklődőket a Lauder Javne Iskolába.

Selye János Diáklaborhálózat kiépítése projekt jóvoltából a Hold-megfigyelésen való részvétel ingyenes, az előzetes regisztráció kötelező, ez az alábbi linken érhető el. Minden jelentkező csapatban legalább egy 7-13. évfolyamos diáknak kell lennie. 

A foglalkozásokat Horányi Gábor, a Lauder Javne Iskola főigazgatója, fizikatanár vezeti.

A rendezvényen megjelenteknek jelenléti íven, aláírásukkal kell igazolniuk a részvételt. A pályázati feltételeknek megfelelően az este során fényképek készülnek. 

A csillagvizsgáló az iskola tetején található, a tetőtér egy meredekebb lépcsőn át közelíthető meg. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén a program változhat, erről az előzetesen regisztráltaknak értesítést küldünk a megadott e-mail címre.

A helyszín megközelítése:

– címünk1121 Budapest, Budakeszi út 48.

– tömegközlekedéssel: a 22, 22A, 222-es busszal érhető el az iskola a Széll Kálmán térről, a Vízművek megállóban kell leszállni (a Bíróság megálló után), az iskola a megállóval szemközt van  


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.