STEAM-oktatás

Lauder Javne Iskola 4T-csapatának Szirtes Aliz és Paszternák András a tagja. Mindketten 2020-ban csatlakoztak az oktatási intézmény tantestületéhez. Feladatuk, hogy tudományok és a művészetek terén még több izgalmas kezdeményezés induljon el a tanórák keretében és azokon kívül is.

Aliz Divat- és Textiltervezőként (MA), valamint Design és vizuálisművészet-tanárként (MA) végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Szakmai tapasztalatot a nemzetközi filmiparban és külföldi design cégeknél szerzett. 2019-ben egy tel-avivi design cégnél dolgozott, mely társadalmi és környezetvédelmi felelősségvállalást képvisel. Jelenleg a Lauder Iskolában vizuális művészetek és design tanárként tevékenykedik.

András az Eötvös Loránd Tudományegyetem vegyész szakán végzett 2004-ben, ugyanitt 2010 szerzett PhD fokozatot. 11 éven át nanotechnológiai kutatásokat folytatott az MTA Kémiai majd a Természettudományi Kutatóközpontban, valamint az izraeli Bar-Ilan Egyetemen. 2015-től a Csodák Palotája munkatársa, jelenleg a tudományos élményközpont tudománykommunikációs vezetője. A Lauder Javne Iskolában STEAM-programkoordinátorként dolgozik.