Elindult az INNOlab – Diák Innovátorok Klubjának negyedik tanéve – JSTEAM Ros hásánára készülve

Elindult az INNOlab – Diák Innovátorok Klubjának negyedik tanéve – JSTEAM Ros hásánára készülve

Szeptember 26-án elstartolt az INNOlab – Diák Innovátorok Klubjának negyedik évada, a második a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborban.

A lelkes 7-9-es diákokat: Berillt, Borit, Natasát, Dávidot, Étánt, Marcit, Rafit és Simont, a klubvezető, Paszternák András köszöntötte. Bevezetésként az “innováció” fogalmát jártuk körül, majd a közelgő Ros hásáná ünnepére hangolódva az újévi, hagyományos üdvözlőlapokat gondoltuk újra, a XXI. század fejlesztéseihez igazodva.

A négy páros feladata az volt, hogy a LEGO@ Spike oktatókészleteket felhasználva elkészítsék a leginnovatívabb üdvözlőkártyákat. A fiatalok azonnal belevetették magukat a tervezésbe, a másfél óra rövidnek bizonyult, örömmel építettek volna még tovább.

Zárásként bemutatták egymásnak az alkotásaikat az elemi és a középtagozatosok. Mindenkinek jutott egy mókás, tudományos matrica is ajándékként.

A foglalkozás a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány által támogatott „Jewish STEAM a Lauder MIT Diáklaborban” c. pályázat (P-040-II.2/2024) keretében valósult meg.

Köszönet Vajda Tibornak és a TECH-csapat többi tagjának a program előkészítésében nyújtott segítségért!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Elindult az INNOlab – Diák Innovátorok Klubjának negyedik tanéve – JSTEAM Ros hásánára készülve

Comments are closed.