Multivátor #37: Tudományos élménynapon a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium tizedikesei

Multivátor #37: Tudományos élménynapon a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium tizedikesei

Október 10-én, csütörtökön két tudományos élménynapra is sor került a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborban. A délelőtti “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” programra a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium tizedikesei érkeztek Dávid Zoltán tanár úr vezetésével.

Az első két programsávban Molnár László fizikatanár a gőzgépek történetét hozta közelebb a fiatalokhoz. Kísérletek és működő modellek segítségével követtük végig a fejlődésüket az ókortól az ipari forradalomig. A folyamatosan frissülő műhelyfoglalkozás ezúttal is új bemutatókkal gazdagodott.

A másik teremben Biljarszki Dániel irányításával indultak VR-szemüveges űrutazásra a diákok. A Nemzetközi űrállomáson különböző küldetések várták a gimnazistákat. A foglalkozás keretében jutott idő a robotkarok felfedezésre is.

A harmadik és negyedik sávban egy golyópályás közösségi feladat várta a csapatot szakmai vezetőnk, Paszternák András koordinálásával. Horányi Gábor főigazgató a KETER csilagvizsgálóban tartott Nap-megfigyelést a tizedikeseknek az iskola tetején.

Zárásként mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát ajándékba.

Az érdeklődő, a tudományos újdonságok iránt nyitott osztállyal öröm volt a közös tanulás, köszönjük a látogatást!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Multivátor #37: Tudományos élménynapon a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium tizedikesei

Comments are closed.