Pályaválasztásról, kutatásról… Berényi Szilvia vegyészmérnök volt a vendégünk

Pályaválasztásról, kutatásról… Berényi Szilvia vegyészmérnök volt a vendégünk

A STEAM-követ képzés második félévében a tudományok művelőivel beszélgetünk pályaválasztásról, kutatói mindennapokról, szakmai kihívásokról. Január 27-én dr. Berényi Szilvia vegyészmérnök volt a Nahár évfolyam vendége. A tizenegyedikes diákok megismerhették egyetemi, kutatóintézeti kutatási témáit, a nanotechnológia területén elért eredményeit. Terítékre került a pályaváltás kérdésköre is.

Diákjaink írták:

“Érdekes volt a beszélgetés, tetszett. Nekem is határozott elképzeléseim vannak a jövőmmel kapcsolatban és jó volt hallani, hogy érdemes ezekért küzdeni. Tudom, hogy mindig lesznek kérdőjelek, de ezekkel meg kell küzdeni!” Sz.

“Nekem nagyon tetszett és egy kicsit meg is nyugtatott ez a kis beszélgetés. Azért nyugtatott meg, mert még nem vagyok benne biztos, hogy mit is szeretnék csinálni. Ezen kívül, viszont nagyon érdekesnek találom ezeknek a szakmáknak, hivatásoknak a részleteit és ezért is nagyon szeretem az ilyesfajta beszélgetéseket a vendégekkel.” S.  

“Nagyon tetszett a mai óra, annak ellenére, hogy én egész más irányba tervezem a tanulmányaimat, nagyon támogatom ezt az “újfajta óra stílust”, melyben a vendégek életútját, és tudomány águkat hallgathatjuk meg, mert szerintem sok dolgot tudhatunk meg ami később hasznunkra lehet.” N. 

One thought on “Pályaválasztásról, kutatásról… Berényi Szilvia vegyészmérnök volt a vendégünk

Comments are closed.