Keresd a kihívásokat! – Fehérvári Andrással beszélgettünk

Keresd a kihívásokat! – Fehérvári Andrással beszélgettünk

A síszünet után folytatódott a tizenegyedikesek science madrich képzése. Ezúttal Fehérvári András volt a vendégünk Prágából, akivel a pályaválasztásról, a felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, a pedagógia tudományáról és a vállalkozásindítás kihívásairól beszélgettünk.

A kacskaringós életút egyes állomásai – a berlini jesívától, a Lauderben tanárként eltöltött éveken át, a portugáliai PhD-képzésig – számos dilemmát, izgalmas kérdést felvetettek a hallgatóság körében.

Diákjaink írták:

“Nagyon tetszett András őszintesége és nyitottsága. Érdekes dolgokat mondott, amelyeken érdemes elgondolkodni. Rengeteg mindenben megegyezett a véleményünk, mint például a világ több oldalának megismerése és a nyitott szemmel járás.” Sz. 

Megnyugtatott András története. Jó volt hallani, hogy sokáig nem tudta, mit akar, mégis ott kötött ki, ahol kellett és megtalálta, amit szeret csinálni. Meg, hogy tulajdonképpen, amit nem mondott ki konkrétan, de nekem mégis ez jött át, hogy az életben a cél a boldogság. Ez lehet egyértelműnek hangzik, nekem nem volt az.
Az előadás tanulságos volt. Felkeltette az érdeklődésemet a pedagógia iránt is,…” B.