A gasztronómiától az éghajlatváltozásig – Rázsi Andrást kérdeztük

A gasztronómiától az éghajlatváltozásig – Rázsi Andrást kérdeztük

A tizenegyedik évfolyam STEAM-követ képzésének keretében Rázsi András meteorológus volt a vendégünk március 24-én, akivel a gasztronómiától az egyetemi, középiskolai oktatásig vezető útról beszélgettünk.

Megismertük kötődését a vendéglátáshoz, gasztromédiához, hallottunk a meteorológiai tanulmányairól, betekintést nyertünk a vihar-előrejelzők felelősségteljes munkájába, megvitattuk a közép- és felsőoktatásban dolgozó szakember előtt álló kihívásokat. Érintettük az éghajlatváltozással kapcsolatos doktori kutatásait, szóba kerültek az ismeretterjesztés, tudománynépszerűsítés területén indított projektjei, a Világos professzor, az Ehető tudomány sorozatok.

Egy újabb kacskaringós életút rajzolódott ki előttünk, melynek állomásaiból, tapasztalataiból sokat tanultunk.

Köszönjük az őszinte gondolatokat!

Diákjaink írták:

“Nagyon laza, nyitott előadó volt. Tetszett, hogy sok mindent csinált, és mindegyikről elmondta azokat a dolgokat, amiket szeretett és amit nem szeretett bennük. Szerintem nagyon nagy plusz volt, hogy viccesen és humorosan fogta fel az egész előadást.” S.

“Jó volt nagyon az óra, őszintén motiváló volt, hogy két teljesen más dologból végre megtalálta mit szeret csinálni.” L.