Vízvizsgálat a Mobillaborban

Vízvizsgálat a Mobillaborban

Október 27-én a Selye János Diáklaborhálózat nyitókonferenciáján avatták fel a Magyarországi Diáklaborok Egyesületének Mobillaborját. A természettudományokat házhoz vivő kezdeményezést elsőként a Lauder diákjai próbálhatták ki.

A kecskeméti Piraista Iskola Öveges laborjának csapata, Lévai Zita Mariann laborvezető irányításával a vízvizsgálat és a mikroszkópiai megfigyelés tudományába vezette be a Kert, az Olíva és a Pisztácia osztályok diákjait.

A Mobillabor sátrában és kisbuszában elvégzett kísérletek nagy élményt jelentettek minden fiatalnak. Az osztályokat kollégáink, Mester Nikoletta és Szedő Ágnes kísérték a műhelyfoglalkozásokra.

Bízunk benne, hogy a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabor és a Mobillabor között a jövőben is folytatdik az együttműködés. Köszönjük a lehetőséget!

(fényképek: Biljarszki Dániel)

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.