MULTIVÁTOR #08: Pillantás a jövőnkbe – mesterséges intelligencia és gravitáció

MULTIVÁTOR #08: Pillantás a jövőnkbe – mesterséges intelligencia és gravitáció

December 19-én második alkalommal érkeztek hozzánk diákok a telki Pipacsvirág Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, ezúttal Bertókné Dr. Kisfalvi Gabriella és Szabó Tímea tanárnők vezetésével.

A “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapsorozat új moduljával indítottuk a műhelyfoglalkozásokat kedden délelőtt. Csordás Eszter media designer a Marsra repítette a 7. c-seket. A mesterséges intelligencia segítségével alkottuk meg cyborg utódainkat.

A toll és papír mellett ekőkerültek az okostelefonok és a laptopok. Számtalan AI-módszert, applikációt teszteltek a fiatalok. Beszéltünk a felhasználás veszélyeiről és az adataink felelős megosztásáról is. Az interaktív workshopot nagyban segítette a diáklabor új, nagyméretű LED-fala.

Az élménynap második részében a gravitációé volt a főszerep Paszternák András foglalkozásán. Miután a képzeletjátszótéren a hetedikesek felhúzták a Mars-bázist és elkészítették a kék labdák csatornáját, négy csoportra bontottuk az osztályt. Egymással versengve készültek a furfangosabbnál furfangosabb golyópályák.

A látogatás során jutott idő a 3D-s z-Space terminálok felfedezésére is. A MULTIVÁTOR oklevelek átadásakor mindenkit megajándékoztunk egy-egy mókás, tudományos matricával.

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.