LAMA: Recommendation Systems – A TikTok és az Insta algoritmus

LAMA: Recommendation Systems – A TikTok és az Insta algoritmus

2024. február 6-án folytatódott Botos Csaba (Torr Vision Group, Department of Engineering Science at University of Oxford) online műhelyfoglalkozás-sorozata a mesterséges intelligencia témakörében. A lauderes diákok, tanárok mellett ezúttal a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumból és a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumból is csatlakoztak hozzánk érdeklődők.

A negyedik alkalom témája: Az interneten elképesztő mennyiségű tartalom kerül megosztásra minden másodpercben. Ki dönti el, hogy amikor frissítesz a TikTokon, akkor mi fog legelőre kerülni? Ezen az órán megnézzük a hasonlóságokat és különbségeket az olyan Tartalom Javasló Rendszerek (Recommendation Systems) között, amelyek a YouTube-ot, Netflixet, Instagramot, Spotify-t működtetik.

A workshop itt nézhető vissza:

למה/LAMA – LAuder Multiverse Academy előadásai hamarosan folytatódnak:

2024. február 20., kedd 18:00

Hogyan készíts saját GPT-t?: tippek és trükkök

A ChatGPT egyik legújabb funkcióját fogjuk tesztelni, amely még csak Béta verzióban érhető el. Egy általunk kitalált leírás alapján GPT-t készítünk, ezt másokkal is meg tudjuk majd osztani. Megnézzük, hogy komolyabb feladatok elvégzésére hogyan tudunk segítséget adni a saját GPT-nknek.

Zoom-link: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMpdOqvrD4vGdAubT8-2UeBhYcXoAMEr1bq

Korábbi részek:

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.