Diáklaboros oktatókészletek a tanórákon

Diáklaboros oktatókészletek a tanórákon

Egyre gyakrabban kerülnek bevetésre a Diáklabor sikeres pályázatán, a Selye János Diáklaborhálózat kiépítése projekt keretében beszerzett STEAM-készletek a lauderes tanórákon.

A Felleg osztály fizikaóráján a golyópályák tudományát vizsgálták a nyolcadikosok Dávid Anett tanárnővel.

A GRAVITRAX rendkívül hasznos eszköz a STEAM oktatás terén, hiszen ötvözi a tudomány, technológia, mérnöki tudományok, művészetek és matematika elemeit egy kreatív és interaktív játékban. Nem csupán szórakoztató, de segít megérteni a fizikai és matematikai alapelveket a valóságban alkalmazva. Az építés során a diákok tervezési készségeiket fejlesztik, míg a golyó mozgása során a gravitáció és az energia fogalmait sajátíthatják el. Emellett a játék kihívásokat és problémamegoldást is kínál, így összességében komplex tanulási élményt nyújt, amely elengedhetetlen a modern STEAM oktatásban.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.