Multivátor #30: A múlt és a jelen innovációiról tanultunk a veresegyházi hetedikesekkel

Multivátor #30: A múlt és a jelen innovációiról tanultunk a veresegyházi hetedikesekkel

Május 30-án a második csoportot fogadtuk a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskolából. Ezúttal a 7. B osztály vett részt a “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapon Fuszenecker Csilla és Lázár Júlia tanárnők kíséretében.

Az ismeretterjesztő rendezvény első két sávjában Juhász Mónika digitális kultúra tanár a robotkarok, Molnár László fizikatanár a gőzgépek tudományát hozta közelebb az általános iskolásokhoz. A programozható, a távirányítható és a rajzoló robotkarokat próbálták ki a fiatalok az elméleti bevezető után.

Kísérletekkel és működő modellekkel illusztrálva követték végig a gőzgépek fejlesztését az érdeklődők az ókori görögöktől az ipari forradalomig.

Az innovatív oktatási program harmadik órájában egy mérnöki kihívás várta a hetedikeseket, a golyópályák mestereit kereste Paszternák András tudománykommunikátor. Hét csapatban, a kísérőtanárok aktív közreműködésével zajlott a versengés, a legügyesebbek majdnem 12 másodpercig tartották mozgásban a golyót a kreatívan felépített csatornában.

Zárásként a MULTIVÁTOR-oklevelek átadására került sor, mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát is.

Köszönjük az együtt töltött három órát!

A technikai előkészítésben Koczka Benjamin működött közre.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.