Multivátor #38: Délutáni tudományos “utazáson” a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium diákjai

Multivátor #38: Délutáni tudományos “utazáson” a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium diákjai

A reggeli tudományos élménynap után, október 10-én délután is tartottunk egy “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” programot a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborban. A Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tizedikesei Fülep Gáborné Ágnes és Somody Beáta tanárnők vezetésével érkeztek hozzánk.

Az első programsávban Székely Judit tudományos – művészeti műhelyfoglalkozásán üzenetet küldtek a diákok a jövőbe. A korábbi példák számba vételét követően az alkotásé volt a főszerep.

A második és harmadik sávban – két-két csoportban – a Nemzetközi űrállomásra tettek VR-utazást a fiatalok Biljarszki Dániel irányításával, illetve egy közösségi golyópálya építésen vettek részt szakmai vezetőnk, Paszternák András koordinálása mellett. Jutott idő a 3D-s z-Space terminálok kipróbálására is.

A mókás, tudományos matricák átadásával zártuk a könnyed délutáni programot.

Köszönjük a közös tanulást!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Multivátor #38: Délutáni tudományos “utazáson” a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium diákjai

Comments are closed.