Rendhagyó fizikaórák az almáskertben

Rendhagyó fizikaórák az almáskertben

A Lauder Javne Iskola és a Csodák Palotája innovatív oktatási programjának keretében az elmúlt két hétben Newton munkásságával ismerkedtek meg a tizenegyedikesek.

A képzés résztvevőit a Newton család egyik szolgálója repítette vissza az 1600-as évekbe. Az almáskert interaktív eszközeit egy küldetéses feladatlap segítségével fedezték fel a Pendulum, az Alma, az Almáspiték, az Ephlö, a Newton kobrái, a SÁÁÁÁRA (nagyon mély hangon) és a Gravity csapat tagjai.

A mechanika, az optika, a csillagászat terén szerzett ismeretek birtokában egy-egy szobor is elkészült, adózva a fizika nagy mesterének munkássága előtt. Az Ingabölcső, a Libikóka, a Newton virágoskertje, a Mi vagyunk a világ közepe, a Newton mágikus lyukai, a NEEEWTON és az Almás című alkotásokat a csapatok szóvivői mutatták be a többieknek, kiemelve az angol fizikus életének meghatározó pillanatait, felfedezéseinek napjainkig tartó hatásait.

Szobrok és lejtők

A foglalkozás résztvevői közösen készítették el a “leghosszabb” lejtőt a rendelkezésre álló építőelemek segítségével. A “mérnöki pontossággal” megtervezett építményeken – fizikai ismereteiket felhasználva – számos módosítást hajtottak végre a diákok , mielőtt útnak indították a kék labdát a pályán.

Mechanika az Öveges színpadon

Zárásként Pataki Attila szenior előadó mechanikai kísérleteié volt a főszerep az Öveges színpadon, a legbátrabbak fején diót is törtünk.