Így telt a Diák Innovátorok Klubjának nyitórendezvénye

Így telt a Diák Innovátorok Klubjának nyitórendezvénye

November 30-án az AVK teremben gyűltek össze az INNOlab – Diák Innovátorok Klubjának tagjai, hogy elinduljanak egy új, innovatív úton.

A kezdeményezés létrejöttéről és céljairól Unger Anita és Paszternák András szólt a hetedik, nyolcadik, NYIT, kilencedik és tizedik évfolyamosokhoz, akik osztályfőnökeik, mentoraik, szaktanáraik ajánlásai alapján kerültek a csapatba.

A ráhangolódás után Jendruszák Bence, a SEON technologies LTD egyik alapítója hozta közelebb a startupok világát a fiatalokhoz. Mesélt a sikeres cégépítés és terjeszkedés szakmai, pénzügyi hátteréről, a szakemberek előtt álló kihívásokról, az innovatív ötletek térhódításáról.

Pillanatképek a klub első foglalkozásáról

A rendezvény második részében az ötlettől a termékig vezető utat követtük végig a Logifaces történetén keresztül. Losonczi Eszter projektmenedzser és Lakos Dániel tervező – mindketten iskolánk volt diákjai -, játékos formában mutatták be, miként dobták piacra egy közösségi finanszírozású kampány keretén belül 2014 őszén a fából, majd betonból készült blokkokat. A ma már a MOMA (New York), a Getty Museum (Los Angeles) shopjaiban is megtalálható logikai “játék” nagy sikert aratott a klub résztvevőinek körében is. Beszéltünk a zsákutcákról, a fejlesztési irányokról, a könnyű és nehéz döntési helyzetekről.

A jó hangulatú, elgondolkodtató, kétórás programot hanuka harmadik napjának kezdetén, a mielőbbi folytatás reményében zártuk.

(fotó: Szarvas Ildikó)