4T robotkar – első nekifutás

4T robotkar – első nekifutás

December 10-én, a Mozaik Nap keretében az Óceán és a Zápor osztályok hat lelkes diákja: Hanga, Lili, Áron, Benjámin, Dániel és Leó vágott neki Őri László és Paszternák András vezetésével, hogy együttműködésben az izraeli Ramat Gan városában található Ohel Shem Iskolával, elkészüljön a Lauder első robotkarja.

Az építés napjára – Szirtes Aliz szervezői tevékenységének köszönhetően -, valamennyi 3D nyomtatott elem, még hiányzó elektronikai eszköz beszerzésre került.

Kutatóként, fejlesztőként gyakran szembesülnek a szakemberek azzal, hogy a gondos előkészítés, a megfelelő útmutató követése ellenére is felléphetnek váratlan kihívások, a célhoz vezető út rögösebb lehet, mint azt előre tervezték.

Kicsit így jártunk mi is ezen a péntek reggelen. A fiatalok igazi csapatmunkában állították össze a kapcsolási rajznak megfelelő elrendezést, a helyére kerültek a motorok, egyéb alegységek.

A beüzemelés során felmerült nehézségek miatt a tervezett 90 perc kevés volt arra, hogy a műhelyfoglalkozás végére működőképes legyen a telefonnal irányított robotkarunk.

A problámák orvoslásán dolgozunk, bízunk benne hogy hamarosan “bevethetjük” a közös munkával épülő szerkezetet.