Jeges-fagyos kalandok – Ánánimos programon jártak a hatodikosok

Jeges-fagyos kalandok – Ánánimos programon jártak a hatodikosok

Mérföldkőhöz érkezett az Ánánim évfolyam STEAM-követ képzése. Március 11-én a hatodikos Kert osztály tanulói vettek részt azon a háromórás programon, melyet a tizenegyedikesek állítottak össze a Csodák Palotájában töltött tanóráik alapján.

Jégkorszak, az olvadás tavasza című rendezvény első fél órájában három helyszínt kerestek fel a középtagozatosok: a laborban kémcsöves kalandok, a 9D moziban jeges élmények, az Illúzióteremben egy rövid interaktív foglalkozás várta őket.

Ezután kezdődött a harmincperces fagyos kísérlet bemutató az Öveges színpadon. Kiss Csaba szenior előadó elkápráztatta a közönséget. Rövid szünet után egy 5 zónás küldetéses játék következett a Természet műhelyében, a Tudósok csarnokában, a Mágneses mezőben, az időszaki tárlaton és az Űrállomáson.

A tanulmányi kirándulás végén jutott idő az emeleti játékterek felfedezésére, sokan ezt az időt még egy látványos kísérlet bemutató megnézésére fordították, akadtak akik egy extra feladatlappal fedezték fel Newton almáskertjét.

Az évfolyamot Fischer Balázs képviselte az élménynapon, a program lebonyolításában a Csopa munkatársai mellett két portugál vendégdiák, Mafalda és Nuno is aktívan közreműködött.