JAD: Duna-workshop Miriam Neiger-Fleischmannal

JAD: Duna-workshop Miriam Neiger-Fleischmannal

Szeptember 20-án indult útjára a Lauder Javne Iskola és a Komáromi Zsidó Hitközség művészeti együttműködése, mely a dunamenti zsidó közösségeket kapcsolja össze. A MAZSÖK támogatásával megvalósuló JAD – Jewish Art Danube-projekt során egy vizuális útikalauz készül el a diákok bevonásával.

Miriam Neiger-Fleischmann a Lauderban

A nyitórendezvényen Szarvas Ildikó az oktatási intézmény és Paszternák András a dél-szlovákiai hitközség nevében köszöntötte a megjelenteket, köztük a komáromi származású, Jeruzsálemben élő festőt, költőt, Miriam Neiger-Fleischmannt.

Izraeli vendégünk műhelyfoglalkozásán a Duna állt a középpontban. A személyes bevezetőt követően, két, a folyóról szóló verset hallgattunk meg magyarul és héberül. Ezek voltak a közös alkotómunka kiindulópontjai. Szabadonválasztott technikákkal készültek az alkotások, felhasználva a költemények egy-egy sorát, gondolatát, a híd szimbólumát és a héber betűket.

A Szentföldön és Komáromban is alkotó művész személyes tanácsokkal segítette a fiatalokat a workshopon. A munka közben számba vettük a tudományos vonatkozásokat. Számos hasznos gondolat hangzott el a pályaválasztással kapcsolatban.

A készülő alkotások a Budapesten és Komáromban megvalósuló JAD-kiállítások anyagát gazdagítják majd.

Köszönjük Miriamnak a látogatást!

One thought on “JAD: Duna-workshop Miriam Neiger-Fleischmannal

Comments are closed.