MULTIVÁTOR #07: Gőzgépekről, az űrszemétről és a Napról tanultunk a Budapest School – Gellért diákjaival

MULTIVÁTOR #07: Gőzgépekről, az űrszemétről és a Napról tanultunk a Budapest School – Gellért diákjaival

December 12-én folytatódott a “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapsorozatunk. Ezúttal a Budapest School – Gellért diákjai látogattak el Dági Mónika tanárnő és Kellerman Kristóf szülő vezetésével a Lauder MIT Diáklaborba.

Vendégeinket Paszternák András szakmai vezető köszöntötte, a program és a laborszabályok ismertetése után két csoportban Dávid Anett és Molnár László fizikatanárok foglalkozásain vettek részt a hetedikesek és a nyolcadikosok.

Az előbbin az űrszemét rejtelmeivel, az utóbbin a gőzgépek történetével ismerkedtek a fiatalok. Az interaktív elemekben és kísérletekben gazdag workshopok során számos kérdést tisztáztak a résztevevők az űrkutatás és az energia témakörében.

A harmadik programsávban a Nap távcsöves megfigyelésére került sor László vezetésével az udvaron. A z-Space 3D-s terminálok használatát András mutatta meg látogatóinknak.

Hagyományainkat követve, a program végén átadtuk a MULTIVÁTOR okleveleket, mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát is.

A szervezésért köszönet Molnár Márkónak!

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.