Milimesek a Csodák Palotájában

Milimesek a Csodák Palotájában

Ebben a tanévben is folytatódik az együttműködés szakmai partnerünkkel, a Csodák Palotájával. Természettudomány tantárgyuk keretében a Milim évfolyam tizenegyedikesei felkeresik a tudományos élményközpontot, hasonlóan a Hárimhoz, az Ánánimhoz és a Náhárhoz.

Március 12-én a játszva tanulás jegyében érkeztek a fiatalok Csillaghegyre. Az Öveges teremben Pickó Tamara előadó látványos kísérleteibe kapcsolódtak be a gimnazisták. A science show a mechanika és a hőtan izgalmas pillanataival gondolkodtatta el a közönséget.

A Csopa látogatói megismerték Öveges József, az intézmény névadójának életútját, majd kisebb csapatokban a CsopOlimpia küldetésre indultak Paszternák András, a Csodák Palotája tudománykommunikációs, a Lauder MIT Diáklabor szakmai vezetőjének koordinálásával. A feladatok végrehajtása és a kérdések megválaszolása után, a Richter Gedeon laborban a természetes indikátorok kémiájával ismerkedtek a diákok.

Ezúton mondunk köszönetet, Mizda Katalinnak, a Csopa Élmény Kft. ügyvezető igazgatójának az oktatási együttműködésért!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Milimesek a Csodák Palotájában

Comments are closed.