Multivátor #17: Tápiósági nyolcadikosok digitális élménynapja

Multivátor #17: Tápiósági nyolcadikosok digitális élménynapja

A Digitális Témahét programkínálatának keretében március 12-én a Tápiósági Papp Károly Általános Iskola diákjai keresték fel Diáklaborunkat Némethné Buzás Ildikó és Lesták Erzsébet tanárnők vezetésével.

Az első két programsávban Dávid Anett fizikatanár az űrkuka rejtelmeit térképezte fel a diákokkal, Székely Judit vizuáliskultúra-tanár a jövőbe küldött üzenetet, a művészetet és a tudományokat ötvözve.

Látogatóink átfogó képet kaptak a bolygónk körül keringő űreszközökről, áttekintették az űrkutatás és az űrrepülés meghatározó mérföldköveit, megvitatták az aktuális űrprojektek mindennapjainkra gyakorolt hatását.

A képi megjelenítés és annak üzenettartalma inspirálta a fiatalokat a saját alkotásra. Megvizsgálták a világűrbe, más civilizációk felé továbbított rádióüzeneteket is. Vendégeink megismerték a 3D-s z-Space terminálok működését.

A Digitális tudományos körforgás foglalkozáson, szakmai vezetőnk, Paszternák András koordinálta az interaktív tanulást. A csapatmunkát az innovatív képzeletjátszótérrel erősítettük, majd VR-szemüvegek segítségével a Nemzetközi Űrállomáson tettünk látogatást.

A Multivátor oklevelek és a mókás, tudományos matricák átadásával zárult az élménynap.

Köszönjük a közös tanulást, visszavárjuk a csapatot!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.