MIT TÜKÖR #02: A Hárfa osztály “mérnöki” kalandjai

MIT TÜKÖR #02: A Hárfa osztály “mérnöki” kalandjai

Április 4-én a Hárfa osztály látogatott el a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborba osztályfőnökük, Rév Katalin vezetésével. A Kikötősök után ők voltak a második középtagozatos csoport, akik felkeresték a tudományos élményközpontunkat.

Az ötödikesek hat csapatban építettek golyópályákat egymással vetélkedve szakmai vezetőnk, Paszternák András koordinálásával. A cél az volt, hogy a golyó minél tovább legyen mozgásban a kialakított csatornákban.

Szinte minden csapat más-más stratégiát választott, voltak, akik síkban építettek (váratlanul jó eredménnyel), mások a többszintes megoldást részesítették előnyben.

25 perc építési időt követően további 5 perc állt rendelkezésre, majd következett a verseny legizgalmasabb része, a golyók indítása. Minden háromfős asztal három alkalommal próbálkozhatott.

A legügyesebbek ezúttal a 6-os csapat tagjai voltak, közel 13 másodpercig tarották mozgásban a golyót.

Bár a Selye János Diáklaborhálózat kiépítése projek célközönsége a 7-13. évfolyam, örömmel fogadjuk iskolánk kisebb tanulóit is egy-egy interaktív műhelyfoglalkozásra.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.