MIT TÜKÖR #01: A Kikötő osztály robotos és sós kalandjai

MIT TÜKÖR #01: A Kikötő osztály robotos és sós kalandjai

A “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapok, az angolnyelvű Best of MIT, az INNOLab – Diák Innovátorok Klubja szakkör és az online LAMA programsorozat mellett november 30-án új elemmel bővült a Lauder MIT Diáklabor kínálata.

A MIT TÜKÖR keretében az iskola diákjai kapnak lehetőséget, hogy megismerjék a tudománynépszerűsítő műhely legizgalmasabb foglalkozásait. A hatodikos Kikötő osztály Kovács Erzsébet és László Ágnes vezetésével kalandozott a robotok, sókristályok világában.

Halák László média designer puha robotjai ezúttal is nagy sikert arattak. Először a fiúk, a második órában a lányok vetették bele magukat a soft szerkezetek készítésébe. Az izgalmas példákat felsorakoztató elméleti bevezető után, a forrasztópákáké és a fóliáé lett a főszerep.

Hórdos BoldizsárPárolgás” című tudományos – művészeti workshopján górcső alá került számos tudományterület. Az impresszív vetítettképes előadást követően az alkotás volt a középpontban.

Az ismeretterjesztő tanórák során jutott idő a 3D-s z-Space terminálok (Paszternák András közreműködésével) és a térbeli geometriai építőelemek felfedezésére.

Zárásként, hagyományainkat követve, a lauderesek is választhattak egy-egy mókás, tudományos matricát.

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.