INNOlab: Tudomány az iskola tetején

INNOlab: Tudomány az iskola tetején

Április 18-án rendhagyó módon kezdődött az INNOlab – Diák Innovátorok Klubja szakkör. Lelkes, a tudományok iránt nyitott csapatunkkal a középtagozat épületének teteje felé vettük az irányt, hogy megnézzük, hol tart a Lauder MIT Diáklabor “csillavizsgálójának” építése. Miután a hétfői napon beemelésre került a kupola, csak a teleszkópokra vár az új oktatási helyszín. A megfigyelőpont bejárását követően, melyre Halász János gazdasági vezetőnk is elkísérte a csoportot, forgattunk egy rövid pészahköszöntő videót a hamarosan induló izraeli – magyar űrkutatási együttműködésünk szentföldi résztvevőinek.

A délután második részében az INNOlab oldalát terveztük a 2024/25-ös tanév iskolanaptárába, majd Selmeczi Tamás tartott előadást a versenyszerű repülőmodellezésről. Az áttekintés mellett saját tapasztalatait is megosztotta velünk a világversenyre készülő nyolcadikos tagunk.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.