Multivátor #27: Tudományos élménynapon a Reménység Katolikus Általános Iskola nyolcadikosai

Multivátor #27: Tudományos élménynapon a Reménység Katolikus Általános Iskola nyolcadikosai

Május 14-én a Reménység Katolikus Általános Iskola nyolcadikosai vették birtokba a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabort. A Kis Anikó és Somodi Anna tanárnők vezetésével érkező csapat a háromórás „Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapon vett részt.

Székely Judit vizuális kultúra tanár workshopjain a tudomány és a művészet eszközeit felhasználva a jövőbe küldtek üzenetet a fiatalok. A történelmi áttekintést követően az alkotásé volt a főszerep, a terveket arany- és bronzszínű lapokba vésték vendégeink.

A mesterséges intelligencia térhódításáról tartott gondolatébresztő műhelyfoglalkozásokat Palotai András informatikai szakember. A hétköznapi gyakorlatokból hozott példákon keresztül nyerhettek betekintést a (közel)jövő kihívásaiba az általános iskola végzősei.

A harmadik programsávban, a korábbi fizikaórákon szerzett ismereteket felhasználva, hat csapatban terveztek golyópályákat a gyerekek Paszternák András tudománykommunikátor iránymutatásait követve. A cél az volt, hogy a felépített csatornákban a golyók a lehető legtovább maradjanak mozgásban. 12 másodperccel az egyes csapas lett a győztes.

A nap folyamán a csoport egy része a 3D-s z-Space terminálokat is kipróbálta. Zárásként a MULTIVÁTOR-oklevelek kerültek átadásra, ajándékként mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát.

Köszönjük, hogy együtt tanulhattunk! A szervezésben Tevan Ildikó működött közre.