Multivátor #33: Az ISB Budapesti Nemzetközi Iskola hetedikeseivel indult a tudományos élménynapok 2024/25-ös szezonja

Multivátor #33: Az ISB Budapesti Nemzetközi Iskola hetedikeseivel indult a tudományos élménynapok 2024/25-ös szezonja

A harmincharmadik „Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynappal vette kezdetét ismeretterjesztő programjaink második évada.

Ezúttal a ISB Budapesti Nemzetközi Iskola hetedikesei látogattak el hozzánk, Garamszegi Judit tanárnő szervezésében.

Vendégeinket Paszternák András, a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabor szakmai vezetője köszöntötte. Szirtes Aliz angolnyelvű interkatív foglalkozása a mesterséges intelligenciához kapcsolódott. Az önismereti program során játékos feladatokkal, vizuális térképekkel és az MI által generált elemzésekkel térképeztük fel a személyiségjegyeket, erősségeket és egyéni célokat. A ‘MI vagyok én?‘ című workshopon a modern technika és a klasszikus alkotópedagógiai módszerek kerültek bevetésre.

A második és a harmadik sávban egy-egy magyar és angol műhelyfoglalkozás keretében Hordós Boldizsár a párolgás jelenségét, míg Ordasi András naprendszerünk égitestjeit hozta közelebb az érdeklődőkhöz. Az előbbi órán a tudományos és művészeti vonatkozásokat körüljárva készültek a sóképek. Az utóbbin az elméleti bevezetőt követően a diákok önmagukból alkották meg a naprendszert az iskola folyosóján. Az élménynap során számos kérdést fogalmaztak meg a hetedikesek, melyekre együtt kerestük a válaszokat.

Zárásként átadtuk a MULTIVÁTOR-okleveleket, mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát is.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.