Olaj és trendelli – közös kísérletezéssel startolt a 4T online workshopok második évada

Olaj és trendelli – közös kísérletezéssel startolt a 4T online workshopok második évada

Az 5782. zsinagógai esztendő hanukájának negyedik estjén közös kísérletezésre és kézműveskedésre vártuk az elemi tagozatosokat, valamint az ötödikeseket.

A családias hangulatban telt virtuális program – folytatva az előző tanévben hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezést – résztvevőit, a gyerekeket és szüleiket a STEAM csapat tagjai köszöntötték. A műhelyfoglalkozást ezúttal harmadikként Kárpáti Sára, tizedikes diákunk, a Lauder TehetségHáz programjának mentoráltja vezette Szirtes Alizzal és Paszternák Andrással közösen.

Pipetta és olló a hanukai workshopon

A Google online hanukiájának meggyújtása után a kísérleteké volt a főszerep Sára és András irányításával. A konyhában megtalálható alapanyagok felhasználásával, az ünnep szempontjából oly fontos olaj tulajdonságaival ismerkedhettek a kicsik és nagyok. Jutott feladat a jégnek, a tejnek, az ételfestéknek, a víznek és a pezsgőtablettának is.

A sikeresen végrehajtott tudományos küldetések után a művészet került a középpontba. Aliz útmutatása szerint, a szülők aktív közreműködésével, készültek a papír trendellik az otthonokban. A pörgettyű négy oldalát mindenki ízlése szerint dekorálhatta.

A közös gyertyagyújtás előtt megcsodáltuk az olajban a “cukorhavazást” is.

Az interneten zajló JSTEAM foglalkozás végén fellobbant a négy láng a hanukiában, a tu bisváti folytatás reményében köszöntünk el az érdeklődőktől.