MULTIVÁTOR #03 – Gőzgépek, űrszemét,… – középiskolások a MULTIVÁTOR-képzésen

MULTIVÁTOR #03 – Gőzgépek, űrszemét,… – középiskolások a MULTIVÁTOR-képzésen

November 14-én – a két hetedikes csoport után -, a Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium tizedikesei érkeztek a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborba Bagyura Bettina és Laza Orsolya tanárnők kíséretében.

A “Legyetek Ti is MULTIVÁTORok!” tudományos élménynap első két sávjában Dávid Anett és Molnár László fizikatanárok vezetésével az űrszemét és a gőzgépek tudományával ismerkedtek a fiatalok. A világűr rejtelmeit feltáró műhelyfoglalkozáson Ujfalussy Dávid diákunk segítette a tudománynépszerűsítést. A kísérletekkel és interaktív elemekkel tűzdelt workshopokat követően a Nap került a fókuszba.

Bár a teleszkópos megfigyelés a borús idő miatt elmaradt, a MIT-ben tartott “NAP-óra tudományos körforgás” során számos kérdést jártak körül a diákok Molnár Lászlóval. Kísérletekből ezúttal sem volt hiány.

Az élménynap zárásaként Paszternák András, a diáklabor szakmai vezetője osztotta ki a MULTIVÁTOR okleveleket, természetesen mókás tudományos matricát is választhattak vendégeink.

Köszönjük, hogy együtt tanulhattunk!

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.