Golyópályák mesterei – török cserediákok a Lauder MIT Diáklaborban

Golyópályák mesterei – török cserediákok a Lauder MIT Diáklaborban

November 27-én – néhány héttel a holland középiskolások után -, az isztambuli Ulus iskola hetedikeseit és a fogadó diákjainkat láttuk vendégül egy gravitációs műhelyfoglalkozásra ismeretterjesztő központunkban.

Merav Bekin és Paszternák András vezetésével nyolc csapatban kezdtek ismerkedni a fiatalok a GRAVITRAX készletekkel. A cél az volt, hogy a golyó minél tovább guruljon a változatos elemekből megépített pályán.

A GRAVITRAX rendkívül hasznos eszköz a STEAM oktatás terén, hiszen ötvözi a tudomány, technológia, mérnöki tudományok, művészetek és matematika elemeit egy kreatív és interaktív játékban. Nem csupán szórakoztató, de segít megérteni a fizikai és matematikai alapelveket a valóságban alkalmazva. Az építés során a gyerekek tervezési készségeiket fejlesztik, míg a golyó mozgása során a gravitáció és az energia fogalmait sajátíthatják el. Emellett a játék kihívásokat és problémamegoldást is kínál, így összességében komplex tanulási élményt nyújt, amely elengedhetetlen a modern STEAM oktatásban.

Az első küldetés sikeres teljesítését követően, két-két csapat együttes erővel vágott neki az újabb feladatnak. A “hidak”-kiegészítő elemeit felhasználva közös pályát kellett kiépíteniük a “pályamérnököknek”.

Zárásként a Lauder MIT Diáklabor két termében 4-4 csoport együtt épített ki egy-egy “rekordhosszú” útvonalat a golyó számára, majd hagyományainkat követve, a mókás, tudományos matricák kiosztása következett.

Yeni atölyemizi ziyaret ettiğiniz ve test ettiğiniz için teşekkür ederiz!

Köszönjük a látogatást, új workshopunk tesztelését!

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.