MULTIVÁTOR #05: Párolgás, űrkuka, golyópálya – nyolcadikosok a Lauder MIT Diáklaborban

MULTIVÁTOR #05: Párolgás, űrkuka, golyópálya – nyolcadikosok a Lauder MIT Diáklaborban

November 28-án a Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium második csoportja vett részt a “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapon a Lauder MIT Diáklaborban. A tizedikesek után ezúttal a nyolcadikosok érkeztek a háromórás programra Laza Orsolya és Répás Ágota vezetésével.

Vendégeinket a diáklabor szakmai vezetője, Paszternák András köszöntötte. Az első két sávban Dávid Anett Mit rejt az űrkuka? űrkutatási és Szarvas Ildikó “Párolgás” című művészeti-tudományos, interaktív műhelyfoglalkozásán vettek részt a diákok. Az űrszemét sorsát boncolgató workshopon Prior Nicholas tanítványunk működött közre.

A harmadik sávban András vezetésével a gravitációé volt a főszerep. Két teremben, hét csoportban kerestük a Golyópályák mestereit. Az építési idő leteltével közösen teszteltük a változatos formájú és hosszúságú útvonalakat.

Zárásként átadtuk a MULTIVÁTOR okleveleket, mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát is.

Ezúton mondunk köszönetet Bagyura Bettinának és Szűcs Gábornak a szervezésben való közreműködésért!

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.