MULTIVÁTOR #06: Piarista diákok a Lauder MIT Diáklaborban

MULTIVÁTOR #06: Piarista diákok a Lauder MIT Diáklaborban

December 7-én a Piarista Gimnázium hetedikesei látogattak el a Lauder MIT Diáklaborba Csanády Dávid és Szakács Zoltán tanár urak vezetésével.

A “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynap résztvevőit Paszternák András, szakmai vezetőnk köszöntötte. A program menete és a laborszabályok ismertetése után két – két foglalkozás várta a diákokat:

Molnár László a gőzgépek nyomába eredt. Kísérletekkel színesített rendhagyó óráján az ókori görögöktől az ipari forradalmon keresztül napjainkig követte a találmányokat, fejlesztéseket.

A puha robotok világa tárult az érdeklődők elé Hálák László media designer workshopján. A számos alkalmazási területet ismertető bevezetőt követően mindenki elkészíthette és kipróbálhatta saját, felfújható alkotását.

A program harmadik részében a Nappal foglalkoztak vendégeink. A diákok kérdéseire Molnár László fizikatanár válaszolt. Természetesen a kísérlet most sem maradhatott el.

A MULTIVÁTOR oklevelek és a mókás, STEAM-matricák átadása után a Tudományos körforgás keretében a plazmagömbbel, a geometriai építőkészlettel és a 3D-s z-Space terminálokkal ismerkedtek a fiatalok.

Köszönjük a látogatást, visszavárjuk a csapatot!

A pályázat kódja: 2022-3.1.1-DIÁKLABOR-2022-00001

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.