MULTIVÁTOR #12: Gőzgéppel a jövőbe

MULTIVÁTOR #12: Gőzgéppel a jövőbe

Február 15-én ismét a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium egyik osztályát láttuk vendégül a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborban. A 8. b-seket Nagy Adrienne és Somody Beáta tanárnők kísérték el a tudományos élménynapra.

Az első két programsávban a gőzgépek tudományával ismerkedtek a fiatalok. Molnár László tanár úr kísérletekkel, működő modellekkel színesített műhelyfoglalkozásán az ókortól az ipari forradalomig követtük végig a fejlesztéseket. A fizikai háttér megismerése mellett, áttekintettük a világot megváltoztató eszközök főbb alkalmazási területeit, szót ejetettünk a napjainkban is üzemelő gőzgépekről.

A mesterséges intelligencia segítségével pillantottunk be a jövőbe. Csordás Eszter média designerrel a meghódított Mars világát teremtettük meg. A klasszikus rajzolástól indulva, okostelefonjaikat felhasználva alkottak a diákok. A csoportos és egyéni feladatok magukkal ragadták a lelkes nyolcadikosokat.

Az élménynap harmadik órájában, a Tudományos körforgás keretében Paszternák András irányításával a jövő iskoláinak makettjei készültek el a képzeletjátszótér elemeiből. Zárásként az osztály golyópályája is megépült, figyelembe véve a fizika szabályait.

A MULTIVÁTOR oklevelek és a mókás tudományos matricák átadása után vettünk búcsút a tanulóktól és tanáraiktól. Köszönjük a látogatást, visszavárjuk a csapatot!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “MULTIVÁTOR #12: Gőzgéppel a jövőbe

Comments are closed.