MULTIVÁTOR #13: Hetedikes űrkalandok

MULTIVÁTOR #13: Hetedikes űrkalandok

Február 20-án a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium 7. b osztálya érkezett a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklaborba Ladányi Melinda és Szebeniné Orsányi Beatrix tanárnők kíséretében. Vendégeinket szakmai vezetőnk, Paszternák András köszöntötte.

Az eligazítás után két-két párhuzamosan zajló programon vettek részt a fiatalok. Dávid Anett tanárnő az űrkuka rejtelmeivel foglalkozott interaktív workshopján. Az űriparnak köszönhető fejlesztések feltérképezése mellett az űreszközökről eddig szerzett ismereteket is rendszereztük. Három csapatban, változatos módszerekkel folyt a közös kutatás.

A jövő marsi világát és annak lakóit alkották meg a hetedikesek a mesterséges intelligencia segítségével, Csordás Eszter média designer irányításával. A papírral, tollal, ragasztóval, kivágott képekkel felvázolt marslakók az AI segítségével elevenedtek meg. Elkészült a közösen kialakított marsbéli táj, sőt egy arcalakító applikációval is dolgoztak a hozzánk látogatók.

A tudományos élménynap harmadik részében az energia került a középpontba. A jövő iskolája makettjének megalkotását követően, a képzeletjátszótér segítségével és András koordinálásával felépült az osztály “leghosszabb” golyópályája.

A három óra hamar elrepült, zárásként kiosztottuk a MULTIVÁTOR okleveleket és a mókás, tudományos matricákat.

Köszönjük, hogy együtt tanulhattunk!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.