Egyetemi és ipari vendégek a Diáklaborban

Egyetemi és ipari vendégek a Diáklaborban

Március 19-én Zöldy Máté professzor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára és Gyenes Tamás, a Robert Bosch Kft. egyetemi kapcsolatokért felelős munkatársa kereste fel a Diáklabort, ahol Halász János gazdasági igazgatónk és Paszternák András, a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabor szakmai vezetője fogadta vendégeinket.

A találkozó során bemutattuk a Selye János Diáklaborhálózatot, oktatási célkitűzéseinket és programjainkat. Megismertük a szakemberek kutatási, működési területeit, a középiskolásoknak szóló kezdeményezéseiket. Számba vettük az együttműködési lehetőségeket, a látogatók találkoztak Horányi Gáborral, iskolánk főigazgatójával is.

Vendégeink részt vettek a veresegyházi hetedikesek „Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” című tudományos élménynapján, ahol Csordás Eszter és Halák László média designerek a marsi jövőben és a puha robotok világában kalauzolták a diákokat.

Köszönjük a látogatást, bízunk benne, hogy hamarosan a szakmai, oktatási együttműködés első lépéseiről is hírt adhatunk!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.