Multivátor #22: Űrutazás a jövőbe – az Érdi Bolyai János Általános Iskola nyolcadikosainak tudományos élménynapja

Multivátor #22: Űrutazás a jövőbe – az Érdi Bolyai János Általános Iskola nyolcadikosainak tudományos élménynapja

Április 16-án az Érdi Bolyai János Általános Iskola nyolcadikosai keresték fel a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabort Császár Irén és Dengel Balázs tanárok kíséretében.

Vendégeink a “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynap első két sávjában Csordás Eszter mesterséges intelligencia és Dávid Anett űrkutatási műhelyfoglalkozásán vettek részt. Az előbbin a jövő marsi társadalmát és lakókörnyezetét alkották meg a fiatalok hagyományos módszerekkel és a mesterséges intelligencia segítségével, követve a média designer útmutatásait.

Az utóbbin az űrkuka tartalmát elemezték a diákok a fizikatanár segítségével, felelevenítve az űrhajózás és kutatás tudománytörténeti szempontból fontos pillanatait. A körülöttünk keringő űreszközök mellett az űrszemét problematikáját is alaposan körüljárták a workshopokba aktívan bekapcsolódó kamaszok. A két foglalkozás változatos módszertani elemek segítségével összegezte az eddig tanultakat, osztott meg új információkat.

A harmadik órában egy küldetést kellett öt csapatban teljesítenie látogatóinknak szakmai vezetőn, Paszternák András koordinálásával. A Tudományos körforgás keretében a Gravitrax készletekből alkottak golyópályákat a “mérnöki” kihívás részesei.

Zárásként kiosztásra kerültek a MULTIVÁTOR-oklevelek és mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát.

Az oktatási programon az ELTE Z-szakjának két oktatója, Bubik Veronika és Votisky Anna is részt vett.

Köszönjük, hogy együtt tanulhattunk!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.