Z-szakos ELTE-s hallgatók és oktatók a Diáklaborban

Z-szakos ELTE-s hallgatók és oktatók a Diáklaborban

Néhány héttel az ELTE Természettudományi Kar vezetőinek látogatása után, április 8-án a Z-szak hallgatói és oktatói keresték fel a Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabort Weiszburg Tamás szakfelelőse kíséretében.

Vendégeinket Horányi Gábor, a Lauder Javne Iskola főigazgatója és Halász János gazdasági vezetőnk köszöntötte.

A Diáklabor működését, oktatási programját Paszternák András, a labor szakmai vezetője ismertette. Az elméleti bemutatót gyakorlati feladatok követték. Az egyetemi látogatók kipróbálhatták a képzelet játszóteret, a 3D-s z-Space terminálokat, a VR-szemüvegeket és a robotkarokat.

A lehető leghosszabb golyópálya megépítése és a Nemzetközi Űrállomás virtuális felfedezése is a küldetések között szerepelt.

Zárásként a jövő iskolájáról beszélgettünk, számba vettük az együttműködési lehetőségeket, az egyetemi hallgatók szerepvállalását a MIT oktatási programjaiban.

Köszönjük a látogatást, élmény volt veletek együtt tanulni!

(Fotók: Halász János)


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Z-szakos ELTE-s hallgatók és oktatók a Diáklaborban

Comments are closed.