Multivátor #31: Robotokkal ismerkedtek a Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kilencedikesei

Multivátor #31: Robotokkal ismerkedtek a Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kilencedikesei

Június 6-án ismét a Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett egy kilencedikes osztály a “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapra. A csapatot Belcsákné Koncz Ágnes és Horváth Verita tanárnők kísérték.

A rendezvény első két sávjában Juhász Mónika digitális kultúra tanár és Koczka Benjamin, Tech-csapatunk vezetője a robotkarok tudományát hozta közelebb a fiatalokhoz. A bevezető közös beszélgetést követően a programozható, a távirányítható és a rajzoló robotkarokat próbálták ki az érdeklődők.

Halák László média designer interaktív műhelyfoglalkozása a puha robotokra fókuszált. A tudománytörténeti áttekintést követően az alkalmazási területeket vették számba a csoportok, majd mindenki elkészíthette, tesztelhette és fejleszthette sáját puha robotját. A workshopon jutott idő a 3D-s z-Space terminálok megismerésére is.

A harmadik sávban egy mérnöki küldetés várta a középiskolásokat Paszternák András vezetésével. A golyópályák mestereit kerestük, a legügyesebbek 22 másodpercig tartották mozgásban a golyót a kreatívan felépített csatornában.

Zárásként minden résztvevő megkapta a MULTIVÁTOR-oklevelét, választhatott egy-egy mókás, tudományos matricát.

Köszönjük a közös innovatív élményeket!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Multivátor #31: Robotokkal ismerkedtek a Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kilencedikesei

Comments are closed.