Korona a Lauder tetején – nyílt nap a KETER csillagvizsgálóban

Korona a Lauder tetején – nyílt nap a KETER csillagvizsgálóban

Június 13-án, délután öt órától első alkalommal vált elérhetővé a KETER csillagvizsgáló a lauderes közösség számára. A 22:30-ig tartó programra több mint hetvenen jöttek el, diákok, szülők, munkatársak kémlelték az eget Horányi Gábor főigazgató vezetésével.

A délutánra tervezett Nap-megfigyelést a borús idő miatt a teleszkóppal történő ismerkedéssel töltötték a csoportok, estére kiderült, így a Hold-megfigyelés lehetővé vált az érdeklődők számára.

19:30-kor Horányi Gábor Korona a Lauder tetején című előadása ragadta magával a közönséget. A “keter” héber szó jelentése mellett, az űrtúrizmus célpontjairól is szó esett az ismeretterjesztő program keretében.

Látogatóink hallhattak a Lauder Multiverzum Innovációs Tér Diáklabor oktatási programjáról, kipróbálhatták a Selye János Diáklaborhálózat kiépítese pályázat jóvoltából beszerzett eszközöket.

A sávuot ünnepéhez kapcsolódó rendezvény sikeres lebonyolításában Szarvas Ildikó, Halász János és Paszternák András működött közre.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Korona a Lauder tetején – nyílt nap a KETER csillagvizsgálóban

Comments are closed.