Lauderesek a Diáklaborban – AR és VR a modern oktatás eszköztárában

Lauderesek a Diáklaborban – AR és VR a modern oktatás eszköztárában

A Lauder Multiverzum Innovációs Tér (MIT) Diáklabor kiépítése abba a szakaszba ért, amikor a külső iskolai csoportok mellett egyre több lauderes osztály is elkezdi használni a Selye János Diáklaborhálózat kiépítése pályázat jóvoltából beszerzett modern oktatási eszközöket.

Február 23-án a Szábábá (9.) évfolyamosok Csordás Eszter média designer Jövő városa AR (Augmented Reality) foglalkozásán vettek részt. A diákok a kiterjesztett valóság segítségével alkották meg az elkövetkező évtizedek emberének otthonát.

A VR (Virtual Reality) grafikai tervezés lehetőségeit tesztelték Vajda Tibor alkalmazott médiatechnikus irányításával február 28-án a Bálágán (10.) évfolyamosok és a vizuális kultúra szakkörösök. Az iskolánkban első alkalommal kipróbált technológia új távlatokat nyit a digitális tervezés terén.

Mindkét foglalkozás Szarvas Ildikó tanárnő szervezésben valósult meg.


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.