Multivátor #24: Innovációk a jövőért – a Budai Technikum tizedikesei a Diáklaborban

Multivátor #24: Innovációk a jövőért – a Budai Technikum tizedikesei a Diáklaborban

Május 2-án a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumának diákjai érkeztek hozzánk Seller Attila és Pribék Mihály tanárok vezetésével, hogy részt vegyenek a “Legyetek Ti is MULTIVÁTOROK!” tudományos élménynapon.

Az első két sávban Csordás Eszter média designer és Paszternák András, a Diáklabor szakmai vezetőjének műhelyfoglalkozásain várták a fiatalokat.

Az előbbin a marsi jövő emberét és lakókörnyezetét alkották meg a tizedikesek a mesterséges intelligencia segítségével, az utóbbin az űrkutatással kapcsolatos innovatív ötleteké volt a főszerep az ismert dán építőjáték, az amerikai képzelet játszótér és z-Space 3D-s terminálok segítségével. Mindkét workshopon változatos módszerek alkalmazásával, hagyományos és digitális küldetések teljesítésével valósult meg az élményalapú közös tanulás.

A témanap zárásaként mérnöki kihívások elé állítottuk a technikumosokat, az energia témához kapcsolódóan a golyópályák mestereit kerestük a Tudományos körforgás keretében nyolc csapatban. A kiépített csatornahálózatban a 6-os csoport tartotta legtovább mozgásban a golyót.

A MULTIVÁTOR-oklevelek átadása után mindenki választhatott egy mókás, tudományos matricát.

Lelkes, kreatív diákokkal találkoztunk ma, hamarosan az oktatási intézmény további osztályai is ellátogatnak hozzánk.

A szervezésért köszönet Katona Beáta tanárnőnek!


A pályázat kódja: XIA-DIÁKLABOR-23-01

Kedvezményezett: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

Megvalósítási helyszín: Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Támogató: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az NKFI Alapból megvalósuló projekt, Nemzeti Innovációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

One thought on “Multivátor #24: Innovációk a jövőért – a Budai Technikum tizedikesei a Diáklaborban

Comments are closed.